تست استرس سایت | آیا سایت شما می‌تواند تحمل کند؟

پس از این‌که سایت خودرا راه‌اندازی کردید حالا باید مطمئن شوید که آیا در صورت ورود تعداد زیادی کاربر مثلا برای ثبت‌نام و یا در صورت اجرای یک کمپین به سایت شما ممکن است سایت‌ از دسترس خارج شود و یا فرایندها درست کار نکنند؟

تست استرس چیست؟

زمانی که بخواهیم یک‌ وب‌سایت را برای پیدا کردن حداکثر ظرفیت قابل پذیرش کاربر بسنجیم، حجم زیادی ریکوئست یا بازدید شبیه‌سازی شده به آن‌سایت ارسال میکنیم و انجام این فرایند را تست استرس می‌نامیم.

مثلا در صورتی‌که ۱۰۰۰ بازدید در ۱ ثانیه به‌یک سایت ارسال کنیم و فرایند با موفقیت انجام شود خواهیم فهمید که وب‌سایت ما می‌تواند پذیرای حداقل ۱۰۰۰ کاربر در هر ثانیه باشد.

چرا تست استرس لازم است؟

در مجموع ۲ دلیل کلی می‌توان برای اجرای تست استرس داشت:

۱. جلوگیری از خرابکاری

حملات DDoS به خصوص حملات سطح پایین (در حجم کم) معمولا توسط فایروال‌ شناسایی نمی‌شوند. اینجاست که با ارسال بازدید‌های کمتر از ۵۰۰۰ نفر در ثانیه به وب‌سایت شما ممکن است قصد از دسترس خارج‌کردن و یا حتی کند کردن سایت شمارا داشته باشند.

با انجام تست استرس مطمئن می‌شویم سایت ما (کند) در این شرایط از‌دسترس خارج نمی‌شود.

۲. آمادگی برای کمپین‌ها

اگر تصمیم به اجرای یک کمپین مثلا اس‌ام‌اس مارکتینگ یا ایمیل مارکتینگ داشته باشید میدانید که اکثر افراد ممکن است از همان لحظات اول وارد وب‌سایت شما شوند.

مثلا پس از ارسال ۱۰۰ هزار ایمیل شاید ۱۰ هزار نفر در ۵ دقیقه اول وارد سایت شوند و اینجاست که قبل از اجرای یک کمپین باید مطئمن شوید آیا می‌توانید پذیرای این تعداد کاربر باشید؟

تست استرس جواب سوال شمارا می‌دهد.

چطور تست استرس را انجام دهیم؟

در حال حاضر ما سرویس loader.io را به شما معرفی می‌کنیم که در پلن رایگان آن تا ۱۰ هزار بازدید را می‌توانید در بازه‌ دلخواه به سایت خود ارسال کنید.

چند سرویس مشابه (دارای پلن رایگان):

البته با جست‌و‌جو در گوگل نمونه‌های زیادی مشاهده خواهید کردن که پلن‌های رایگان دارند اما برای استفاده از همگی نیاز است تا مالکیت خود بر سایتتان را اثبات کنید.

تست استرس سایت | آیا سایت شما می‌تواند تحمل کند؟

همان‌طور که در تصویر میبینید در این تست به مدت ۶۰ ثانیه ۵۰۰۰ کاربر ارسال می‌شود و این وب‌سایت تمام درخواست‌هارا بدون قطعی پاسخ می‌دهد.

آیا این سایت کند شده؟ در نوار آبی رنگ می‌بینید که تمام درخواست‌هارا در کمتر از ۲۰۰ میلی‌ثانیه اجرا شده‌اند و این نشان می‌دهد که وب‌سایت مورد نظر بدون قطعی و بدون کند شدن پذیرای بیش از ۵۰۰۰ کاربر در ۶۰ ثانیه می‌تواند باشد.

سرویس CDN چقدر کمک می‌کند؟

هر صفحه معمولا از بیش از ۵۰ رکوئست تشکیل شده است، به عنوان مثال هر فایل CSS یک رکوئست خواهد بود. سرویس‌های CDN با کش کردن فایل‌ها به‌جای ۵۰ رکوئست کمتر از ۵ رکوئست به سرور اصلی شما ارسال می‌شود.

اینجاست که فشار اصلی روی سرور شما ممکن است تا ۹۰ درصد کاهش پیدا کند.

استفاده از سرویس‌های CDN در کنار کانفیگ درست یکی از راه حل‌های خوب برای افزایش پذیرش کاربر در سایت شما خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید